Alimova Matlyuba Farxatovna


890

Tug‘ilgan sana: 1954 Avgust 12
Tug‘ilgan joyi: Andijon
Yo‘nalishlar: Aktyorlar

Matlyubá (Matlube) Farxátovna Alímova (1954 y. 12 avgust) - sovet, rus va o‘zbek kinoaktrisasi.

Biografiya

Rossiya davlati kinematografiya institutini aktyorlik fakultetini tamomlagan. 1978 yildan-“O‘zbekfilm” kinostudiyasi aktrisasi. Buxoro va Shaxrisabz zardo‘zligini taklash bilan shug‘ullanadi. 2004 yilda Moskvaga ko‘chib ketgan. 2011 yilda Toshkentga qaytgan.

Filmografiya

  • 1979 — Kichik tragediyalar — Laura
  • 1979 —Lo‘li — Nastya
  • 1980 —Sohil bo‘yida-Malika
  • 1981 — Yana sizlar bilan— Tanya
  • 1982 — Vasiliy Buslayev — Irina
  • 1982 — Yuqori qorli cho‘qqida uchrashuv — Zebo
  • 1983 — Yulduz yigiti haqida ertak — folbin,lo‘li
  • 1983 — Qobuldagi issiq yoz
  • 1984 — Fragi — razluchenniy so schastem
  • 1985 — Budulayning qaytishi— Nastya
  • 1986 — Bo‘lmagan narsa haqida — Matlyuba
  • 1989 — Shakallar
  • 1989 — Katta urushda kichik odam — Mat
  • 1990 — Sharq koridori yoki Reket — Linda
  • 1991 —Yovvoyi dala — Fatima
  • 1992 — Ular
  • 1992 — Snayper
  • 1992 — Faraon kashfiyotchisi
  • 1993 — Qizil poyezd
  • 2002 — O‘rtoq Boykenjayev
  • 2005 — Gusara haqida ballada — lo‘li Zara
  • 2009 — Taras Bulba — tatar-xizmatkor Eljbeti
Xato to‘g‘risida ma‘lum qilish Translit