Иргашев Шуҳрат Ибрагимович


2087

Туғилган сана: 1945 Июн 19
Тўғилган жойи: Тошкент
Йўналишлар: Актёрлар, Режиссёрлар

Шуҳрат Ибрагимович Эргашев 1945 йил 19 июнь куни таваллуд топган — совет, ўзбек актёри ва режиссёри, Ўзбекистон халқ артисти (1989).

Ижодий фаолияти

Мактабни тугатгач, Тошкентдаги заводда ишлайди. 1968 йил А.Н.Островский номидаги Тошкент бадиий-театр институтини тамомлайди. Шу йилнинг ўзида Максим Горький номидаги Тошкент рус драматик труппасига киради.

1989 йил Шуҳрат Эргашевга Ўзбекистон халқ артисти унвони берилади.

Россия киноматографиясида фаол иштирок этади.

Фильмография

  • Майинлик (1966) — Шуҳрат
  • Қўмондоннинг қайтиши (1968) — Маузер
  • Ошиқлар (1969) — Шуҳрат
  • У ёлғиз эмас эди (1969) — Акбар Ибрагимов
  • Қора консул ўлими (1970) — Камол
  • Интеграл (1970) — талаба
  • Сени кутмоқдамиз, йигит (1972) — Азиз
  • Кекса уста васияти (1972) — Носир ака
  • Семурғ (1972) — Шерзод
  • Бу ёқимтой йигит — (1972)
  • Бу ердан чегара ўтган — (1973)
  • Менинг меҳрибон инсоним — (1973)
  • Зулматдан қутулиш — (1973) — Абдурахмон
  • Абу Райҳон Беруний (1975) — Майманди
  • Қушлар ортидан кетган одам — (1975)
  • Ҳошимжоннинг улғайиши (1975) — Ты, песня моя (Менинг қўшиғим) (1975) — ака
  • Бу Қўқонда содир бўлган (1977) — Цигерели
  • Ринг чорлайди (1979) — Рантик
  • Дуплетдан отишма) (1979) — Валиев
  • Комила (1981) — ота
  • Даҳонинг ёшлиги (1982) — руҳоний
  • Оловли йўллар) (1982—1984) — «Кингаш» журнали таҳририяти аъзоси
  • (Оила сирлари) (1983) — Расул
  • Пароль — «Отель Регина» (Регина меҳмонхонаси) (1983) — Бурнашев
  • Ёз кўкатлари, алвидо — (1985)
  • Лейтенант Некрасов айби (1985) — Артём Казарян, авиациямайори
  • Сўзловчи чашма — (1985)
  • Сўнгги инспекция —(1985)
  • Қўшимча иккинчи йўлга кириб келади (1986) — Воҳидов
  • Чўлоқ дарвеш (1986) — Ҳамид
  • Жўра, минорхоралик овчи (1987) — Али
  • Шифохона (1987) — Рустамов
  • Иккинчи доира бўйлаб — (1987)
  • Инқилоб вакили (1987) — Рыскулов
  • Дўзахга йўл (1988) — Шоҳнинг одами
  • Нигоҳ — (1988)
  • Ҳар биримиз от зотиларимиз—(1988)
  • Кузатув —(1988)
  • Маҳлуқ ёки бошқа кимдур —(1988)
  • Руҳий зарба (1988) — Баҳромов
  • Хонадон (1989) — мафиячи
  • Келгинди —(1989) — Охун
  • Уч қирол жанги (1990) — Рамдан
  • “Қора мушук” ниқоби остида (1990) — Ёдгор
  • Амирнинг яширин саёҳати (1990) — Каракозов
  • Сукут сақлаш кодекси — Шомил
  • Ноилож қотил (1990) — терговчи
  • Қирққулоқ сири —(1992)
  • Боқий мафия (1993) — Нанг-Лама
  • Аждодлар саси. Буюк Турон (1994) — Земарх (ҳикоячи, VI аср сўғд савдогари)
  • Аждодлар саси. Суғдиёна (1995) — Земарх ҳикоячи, VIII аср сўғд савдогари
  • Паримомо (2000)
  • Жангчи (2004) — Гамид
  • Ошиқлар. Иккинчи фильм (2004) — Шуҳрат
  • Сизни фаришта йўқлади (2004) — Усмон
  • Кундузги назорат (2005) —Зоарнинг кафесидаги бармен
  • Ташландиқ (2005) — Фарид
  • Тўда (2005) — Мурод Адашев
  • Келин (2006) — Хазар
  • Бошлиқ жаноблари 3 (2006) — Рамазон Ильясович Тўхтаев
  • Тахаллуси “Албан” (2006) — Хайрулло
  • Қондош опа-сингиллар (2006—2007) — Самвел
  • Ҳеч нарса йўқ (2007) —Зиминнинг бошлиғи
  • Муҳаббат лабиринтлари (2007) — Александр Андреевич Литвинов
  • Табиб (2008) — ТохтамбошБоши
  • Фарватер миналари (2008) —Уразбоев продбаза бошлиғи
  • Катя. Жанг воқеаси (2009) — Фуад Касымов
  • Аннушка (2009) — «Резерв» фирмаси хўжайини
  • Бир асрдан ортиқ (2009) — Алан Хетагуров
  • Қилич (2009) — Геннадий Тимурович Муратов
  • Турналар қичқириғи (2009) — Иргашев
  • Иблислар (2010) — бошлиқ
  • Кўчанинг қўёшли тарафида (2011) — врач
  • Высоцкий. Тириклигинг учун ташаккур (2011) — генерал КГБ
  • (Дарёнинг икки қирғоғи. Давоми) (2011) — Левон Гургенович, МҚБ бош врачи
  • Тонгни қарши оламизми? (2012) — Рамзес Фурхатович Мансуров, «Металлинвест» хўжайини
  • Нюхач (телесериал) (2013) — «Мустафо», жиноий тўда бошлиғи
  • Қизил қиролича (телесериал) (2015) — Усмонов
Хато тўғрисида маълум қилиш Транслит